Een lichtgewicht groendak aanleggen

Jens en Wouter plaatsen in Utrecht een groen dak en gebruiken in deze video het lichtgewicht pakket uit de webshop. De heren rijden langs de kweker en plaatsen vervolgens het groene dak in enkele uren. Hoe makkelijk is het nou eigenlijk echt? Je ziet het in deze video.

Op dit dak rust 18 m² aan sedum, lichtgewicht substraat, lichtgewicht drainage, 7 zakken grind en een bladvanger. Als basis gebruiken de heren wortelwerende folie.

Instructie videos van onze kweker

Sedumtray Click 'n Go

Bekijk hier de aanlegvideo voor de Click ‘n Go, ook wel cassettes genoemd. Deze klikken heel gemakkelijk in elkaar, kijk zelf maar.

Sedumtray Lichtgewicht

Hier de aanlegvideo voor de lichtgewicht sedumtray ook wel cassettes genoemd. Deze zijn makkelijk te plaatsen, kijk maar.

Pakket Lichtgewicht

Bekijk hier de aanlegvideo voor het Lichtgewicht pakketdeze plaatsen Jens en Wouter ook in hun video van 3.44 minuut. Scroll naar boven.

Pakket Premium

Zie hierboven de aanlegvideo voor het Pakket Premium, een traditioneel extensief groendak met een losse substraatlaag.

Instructie uitrollen sedummatten

Het uitrollen van de vegetatiematten is absoluut niet ingewikkeld. Wel moet je met een paar zaken rekening houden. In deze video van 1.45 min. laat onze kweker zien hoe je de matten vervoert, uitrolt en kunt bewerken.

Deze sedum matten zijn los verkrijgbaar en ook geschikt voor in de tuin als vervanging voor gras. Daarnaast worden deze matten steeds vaker ingezet voor schuine stukken langs water. Deze matten zijn 20 0cm lang en 60 cm breed.