Een Sedumdak is een groendak met vegetaties, vegetaties zijn opzichzelfstaande plantjes die zichzelf in stand houden en zich verder ontwikkelen. Het grote voordeel hiervan is dat het onderhoud hieraan zeer beperkt nodig is.

Het vergroenen en verduurzamen van een dak met Sedum is – in tegenstelling tot andere soorten groendaken –  een onderhoudsarme en kostenbesparende vergroeningsmethode. Door gebruik te maken van Sedummatten in plaats van losse Sedumplanten is het aanleggen van een Sedumdak kinderspel. Je hoeft niet zelf te gaan beplanten maar de matten leg je eenvoudig volgens onze instructie op het dak waarna de vegetaties zijn werk gaan doen.
Een groot voordeel aan het kiezen van een groendak op basis van Sedummatten is dat de onderhoudskosten veel lager uitvallen, dit omdat de Sedummatten al een goede doorworteling hebben en veel minder water na aanleg nodig hebben, dan bij los ingeplante planten.

Daarom kies je voor een groendak van Sedum, de voordelen op een rij:

  1. Een Sedumdak absorbeert regenwater, vertraagd de afvoer naar het riool, zuivert het regenwater en zorgt voor de verdamping van regenwater door planten.
  2. Het aanleggen van Sedum door middel van Sedummatten kun je eenvoudig zelf zonder hulp van externen dankzij onze aanleginstructie.
  3. Sedum zorgt voor een schonere lucht, de planten filteren fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof.
  4. Een Sedumdak verlaagt de omgevingstemperatuur, door de extra laag op het dak wordt zonlicht voor 50% geabsorbeerd en 30% gereflecteerd. Dit zorgt ervoor dat de airco minder hard hoeft te werken op warme zomerdagen.
  5. Sedum verhoogt het rendement op zonnepanelen, dankzij de lagere temperatuur op het dak wordt het rendement op zonnepanelen hoger.
  6. Een groendak creëert een extra geluidsbarrière, dit resulteert in meer omgevingsrust zowel binnen als buiten.

Hoe kan het dat Sedum onderhoudsarm is?

Het voordeel aan Sedum is dat dit vetplantjes zijn, deze plantjes kunnen erg goed zichzelf in leven houden tijdens droogte, felle zon of hevige regen. Wij raden wel aan om eens in de zoveel tijd gebruik te maken van goede bemesting voor een nog gezonder en groener Sedum dak.