Waarom drainage voor je sedumdak?

Een sedumdak bestaat uit verschillende lagen. Samen met de beschermdoek en/of wortelwerende folie, vormt de drainage de onderste laag van jouw sedumdak. 

De drainagelaag speelt een essentiële rol in de opbouw van een sedumdak en mag dan ook niet ontbreken. Deze laag heeft namelijk de belangrijke functie om overtollig water van het sedumdak  af te voeren. Op deze manier wordt voorkomen dat het sedum bij hevige regenval te zwaar wordt en worden eventuele lekkages en beschadigingen aan de dakconstructie in de kiem gesmoord.

Kan jouw dak wel wat hebben, dan kun je ook kiezen voor een drainagesysteem dat een deel van het regenwater vasthoudt. Zo blijft er water beschikbaar voor de sedumplantjes en komt het niet allemaal in het riool terecht, waardoor het minder snel overstroomt.

Voor het sedum is het van belang dat het substraat een goede drainage heeft. Sedumplantjes hebben maar weinig water nodig. Blijft er te veel water in het substraat hangen, dan kan er rot optreden en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Drainage rol lichtgewicht sedumpakket